Followers

Friday, 21 November 2014

Segmen Blogwalking Sampai Penat

Assalamualaikum and Smile :)
Ayuh kita berblogwalking sampai penat.


Klik SINI untuk join.

TARIKH TAMAT 30 NOVEMBER 2014


SEGMEN: Kapas Putih December Bloglist

Assalamualaikum and Smile :)
Ayuh support Segmen ni

Tamat pada 12 a.m. 1 Dec 2014

Sesiapa nak join di galakkanlah.
Klik SINI untuk join yee

Thursday, 20 November 2014

Mini Lucky Draw Blog XDramaQueen

Assalamualaikum and Smile :)


Ayuh ramai-ramai join Lucky Draw ni.Tengok lah tuah anda
Klik SINI untuk join.

Pemenang akan dipilih melalui random.org. Nombor bertuah akan memenangi:

Hadiah pertama:
Baucer tunai RM50 rawatan Nu'della Malaysian Holistic Spa

Hadiah kedua:
Rantai Lovisa J. Crew Bubble.

Hadiah ketiga:
Set kosmetik mini Avon Simply Pretty (gincu dan eyeliner)

Hadiah saguhati:
Losyen pelembab Vaseline Total Moisture 25ml

Tarikh tutup: 30 November 2014

Simple 1st Giveaway Segment by Beba Ifa

Assalamualaikum and Smile :)
Ayuh ramai-ramai join segmen baru Cik Beba kita ni.
Comel je segmen dia. And simple. Senang je syarat dia.

Sesiapa yang berminat boleh lah
Klik SINI untuk join

Mangsa Tag shera

Island College Musical

Assalamualaikum and Smile :)
Entry kali ni shera nak promote sikit mengenai event yang bakal student semester 1 Diploma Management anjurkan.

Sesiapa yang tinggal berhampiran Balik Pulau. Dijemput lah meriahkan event kami kali ini. 
Kami mempersembahkan sebuah drama yang bertemakan musical. Harga tiket hanya lah RM5 sahaja. 
Sesiapa yang berminat boleh lah menelefon atau WS je nombor yang diatas.
Kami turut mengadakan LUCKY DRAW iaitu cabutan bertuah. Tempat adalah terhad. Tempah dahulu tiket sebelum datang ke sini. 
Ayuh ke ISLAND COLLEGE OF TECHNOLOGY, BALIK PULAU,PENANG.

Tuesday, 18 November 2014

Segmen #2 : Bloglist Disember 2014

Assalamualaikum and Smile :)
Ayuh ramai-ramai join segmen ni.

 Klik sini untuk join segmen ni. 

Pandangan shera mengenai blog Kataubaid ni.
1.Blog dia simple je sebab senang nak baca. Takde serabut otak. Shera suka.
2.Kataubaid ni banyak entry dia pasal informasi-informasi terkini.
3.Shera tak pandai nak komen banyak. 

SELAMAT BERSEGMEN :)


Segmen Blogwalking By DJH

Assalamualaikum and Smile :)
Ayuh support segmen dari Jejaka Hangat kita ni. Haha

Sesiapa yang berminat nak join.
Klik Sini untuk join yee.

SELAMAT BERSEGMEN KAWAN-KAWAN.

GiveAway RM100 Untuk Seorang Pemenang Bertuah

Assalamualaikum and Smile :)
GIVEAWAY November . Bermula hari ini sehingga 30 November 2014.


Klik banner untuk join

Senarai filem melayu yang akan ditayangkan di pawagam pada penghujung 2014/2015

  • cicakman 3
  • dendam orang mati
  • anak jantan
  • lelaki harapan dunia
  • manisnya cinta di cappadoccia
  • hanyut 
  • gila baby
  • nota
  • suami aku ustaz
  • balun
  • bravo 5
  • hantu bungkus ikat tepi
  • dollah superstar
  • juvana 2
  • kelibat
  • tuli sekampung
  • terbaik dari langit
  • 1,2 jaga

Syarat-syarat penyertaan :

  1. Copy kod HTML dan paste kan di entry
  2. Tag sekurang-kurangnya 3 orang rakan
  3. Follow blog Portal Pengembara Jalanan di Google Friend Connect
  4. Tinggalkan link url entry korang di ruang komen.
  5. Link kan banner ke entry ini.



Monday, 17 November 2014

Peranan Pengurus Operasi.

Assalamualaikum and Smile :) shera baru selesai belajar ba terakhir iaitu Operations Management.
Shera nak explain kan sikit pasal bab ni.

Apa itu Pengurus Operasi? 
-Pengurus Operasi ialah proses transformasi yang menukarkan sumber(bahan mentah) kepada barangan siap dan perkhidmatan.
-Ia sangat penting kepada organisasi dan pengurus berdasarkan 3 sebab iaitu;
i)Ia merangkumi proses pembuatan dan perkhidmatan.
ii)Penting dalam keberkesanan dan kecekapan menguruskan produktiviti.
iii)Memainkan peranan strategik dalam kejayaan daya saing organisasi.

Perkhidmatan dan pembuatan.
1.Organisasi Pembuatan
-Organisasi yang menghasilkan barangan fizikal.
-Senang dilihat dalam proses pengurusan operasi kerana organisasi ini akan menukarkan bahan-bahan mentah kepada produk fizikal.

2.Organisasi Perkhidmatan
-Menghasilkan produk bukan fizikal yang mana ia dalam bentuk perkhidmatan.

Mengurus Produktiviti.
1.Produktiviti
-Output keseluruhan barang atau perkhidmatan yang dihasilkan melalui input yang diperlukan menjana output.
2.Faedah Tingkatkan Produktiviti.
-Pertubuhan ekonomi pembangunan
-Gaji lebih tinggi dan keuntungan tanpa inflasi.
-Tingkatkan keupayaan persaingan pada kos yang lebih rendah.

Menguruskan Operasi Menggunakan Pengurusan Rantaian Nilai.
1.Nilai
-Ciri-ciri prestasi,sifat dan mana-mana aspek lain barang dan perkhidmatan untuk pelanggan yang tersedia untuk penghasilan sumber.
2.Rantaian Nilai
-Keseluruhan siri aktiviti kerja organisasi yang tambah nilai pada setiap daripada bahan mentah kepada produk siap.
3.Rantaian
-Proses mengurus daripada turutan aktiviti pengurusan dan maklumat disepanjang rantaian nilai.

Strategi Rantaian Nilai
Syarat-syarat untuk strategi ini
-Penyelarasan dan kerjasama.
-Perubahan dalam proses organisasi.
-Pelaburan dalam teknologi maklumat.
-Kepimpinan yang komited.
-Kerja yang fleksibel dan sesuaikan diri dan kemampuan pekerja.
-Sikap dan budaya organisasi yang menyokong.

Isu semasa dalam Pengurusan Operasi.
1.Peranan teknologi dalam pembuatan.
-Peningkatan automasi dan integrasi daripada pengeluaran boleh mengawal kos perniagaan.
2.Kualiti
-Keupayaan produk dan perkhidmatan untuk melakukan apa yang sepatutnya dijangkakan oleh pelanggan.
3.Kualiti inisiatif
-Perancangan untuk ke arah kualiti.
-Mengatur dan memimpin kualiti.
-Mengawal kualiti.



Masalah selesai

Assalamualaikum and Smile :)
Alhamdulillah. Itu yang dapat diungkapkan bila masalah shera tentang blog ni dah settle. Blogger lain boleh follow shera. Masalah sebelum ini sudah diatasi. Alhamdulillah

Sunday, 16 November 2014

Kecewa

Assalamualaikum and Smile :)
Shera kecewa dengan sikap kawan yang talam dua muka. Kalau dah talam dua muka tu masih dianggap kawan ke? Aduh. Shera tak paham kenapa mereka ni sikap yang terlalu hipokrit sangat. Kalau tak suka tu, cakap jelah tak suka. Jangan buat cerita lepas tu bagitahu orang lain. Tak syok kot. Kau ingat kau super bagus lah buat macam tu. Kecewa sungguh dengan sikap dorang. Shera pon tak tahu nak buat apa. Shera hanya mampu berdoa je agar dorang sedar diri sikit.

Menunggu

 Assalammualaikum and smile :)
Kalau nak buat sesuatu event tu, rancanglah betul-betul. Jangan sampai orang lain tunggu sampai berjam-jam hanya kerana menunggu orang. Membuang masa. Ada banyak lagi perkara yang aku boleh kami buat selain menunggu orang yang confirm tak ada. Macam mana benda nak jalan kalau macam ni lah perangai korang. memang tak success lah. Pakat nak marah orang lain bagai tapi kau tu yang tak pandai buat keje. Haihhhh


Untuk sesiapa kat luar tu, janganlah buat lain menunggu. Jangan sampai dorang naik angin yang tak pasal-pasal kau masuk hospital. 
Assalammualaikum and stay cool. Byee :)

Saturday, 15 November 2014

1st Segmen Blogwalking By Cik Pelangi


Assalamualaikum and Smile :)


Ayuh ramai-ramai join segmen cik pelangi kita yang comel ni
Klik SINI untuk join yeee


1st Segmen Blogwalking & Kenali Blogger By NaD Dea

Assalamualaikum and Smile :)
10 Perkara mengenai shera
  1. Kuat makan. Apa yang ada depan mata semuanya makan sampai kenyang. Haha. Tapi badan tetap kecil. Haih.
  2. Berjalan-jalan. Shera pantang kalau orang ajak jenjalan, mesti nak ikut. Sebab shera suka tengok permandangan. Tak kisah lah macam mana pun permandangan tu. Tapi shera tetap suka.
  3. Warna pink. Itu adalah fav colour shera sejak bila entah. Sebab dulu tak minat pink. Geli.
  4. Beremosi. Shera ni jenis sensitif sikit. Kalau ada je yang tak kena dengan hati shera, shera mesti terasa or cepat merajuk. Jenuh lah orang yang memujuk shera ni. Tapi dalam masa yang sama shera cepat cair.
  5. Senang terpengaruh. Apa je yang orang cakap kat shera yang boleh buat fikiran shera berubah shera ikut. Shera tak ada keyakinan diri yang tinggi. Semua ikut orang. Tak pandai berdikari. Tapi bila dah masuk kolej ni, kenalah berdikari.
  6. Berkarok. Ni fav aktiviti shera dimana saja. Dalam kereta, bilik, tandas,kelas,taman or kat mana saja. Mesti shera akan menyanyi sebab shera cepat bosan tau. hehe
  7. Termenung. Bila shera ada problem, shera akan termenung jauh melencong kemana entah. Tapi shera memang suka termenung. Bila shera berfikir, shera akan start termenung lah. Sampaikan ada orang yang tegur kenapa shera kuat termenung. Haha
  8. Rabun jauh. Shera rabun jauh dari darjah 5 lagi. Dah lama dah. Dan rabun shera makin teruk sekarang ni. Haihhh
  9. Bersukan. Shera suka bersukan dari kecil lagi. Shera masuk banyak aktiviti sukan sampaikan pernah wakil daerah. Haha. Kenangan dulu. Tapi sekarang dah tak ada stamina dah nak buat benda macam tu.
  10. Sakit tulang belakang.Tulang belakang shera ada prob. Sebab shera kerap sangat sakit. So, ada jugak lah buat treatment fisio. Tapi sekarang dah tak buat dah. Sebab sekarang study penang. So malas lah

Ayuh ramai-ramai join segmen cik molek kita ni.
Kalau anda ingin join, sila klik SINI untuk join.



Friday, 14 November 2014

SEGMEN: BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH

Assalamualaikum and Smile :)

Ayuh sama-sama kita join segmen cik ayu kita ni. Hehe
Siapa yang berminat nak join, boleh lah klik SINI untuk join.

SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI

Assalamualaikum w.b.t.


KLIK BANNER UNTUK JOIN!

CARA JOIN: 

1. Buat satu entri bertajuk "SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI"
2. Copy kod HTML yang disediakan di entri segmen. 
3. Follow blog wawa.  *wajib*
4. Tinggalkan komen anda di ruang komen bawah ini. 


ALERT! 
- Wawa akan update senarai peserta seminggu sekali iaitu hari Isnin. Setiap update dari wawa nanti beserta dengan link follow para peserta. So, nanti korang just klik link tu untuk follow peserta lain. 
- Wawa akan check satu persatu okay sebab nak elak daripada orang ambil kesempatan lain. 
- Sebarang pertanyaan, boleh PM wawa dekat sini Facebook . 


Mohon korang semua dapat support wawa ye. Selamat bersegmen!

Why me?

Assalamualaikum and Smile :)
Shera nak minta pendapat lah. Bagus ke kita nak ubah cara kita, perangai kita yang sejak dari kecil lagi disebabkan hanya nak menjaga hati seseorang? Shera pelik sebab melalui perangai nilah orang kenal siapa kita, melalui perangai ni lah orang akan ingat kita. Hmm, shera tersentak juga sebab sekian lama nya perangai shera macam ni. Tetiba ada yang macam tak suka. Dia bukan tak suka perangai kita macam ni, Tapi dia geram dengan perangai shera. Shera jenis nak jaga hati orang je, tak pikir perasaan sendiri. Lepas tu shera ni jenis cepat terasa. Tak tahu kenapa hati shera lembut gila. Hati shera mcm gula-gula kapas. hmm. Shera try

Mandi di Sungai Pinang

Assalamualaikum and Smile :)
Harini shera nak kongsi sikit aktiviti shera semalam. Semalam shera dan kawan-kawan bermandi-manda di SG Pinang yang terlalu tidak terlalu jauh dari kolej shera. Kami pergi dalam pukul 6 ptg macam tu. Selepas habis kelas, kami terus pergi. Best ! sebab dapat release kan tension, tenangkan fikiran kat situ dengan kawan-kawan.














Setiap kenangan yang kita perolehi takkan pernah terpadam begitu sahaja. 
Assalammualaikum and stay cool. Byee :)

SEGMEN BLOGWALKING NOVEMBER

Assalamualaikum and Smile :)


Ayuh mari ramai-ramai join segmen dari SS kita ni.

Siapa yang nak join. Klik SINI untuk join segmen yang awesome ni.

Thursday, 13 November 2014

Segmen : Blogwalking by Syahirah Valiant #1

Assalamualaikum and Smile :)
Support segmen baru ira ni. Sokong dia.


Klik SINI untuk join segmen.
Join laaaa. Tak menyesal korang semua join. 


Birthday Giveaway Embun Beauty House By Tengkubutang

Assalamualaikum and Smile :)


Ayuh lahh join GA Tengku Butang ni. 
Kalau nak join klik SINI 

Hadiah menarik menanti anda ! Tunggu apa lagi .

Kelab Usrah di Island College of Technology

Assalamualaikum and Smile :)
Shera nak story pasal kelab yang baru shera join kat kolej shera ni. Nama kelab ni kelab usrah. Kelab ni berunsurkan islamik laa. Hampir kesemua ahli kelab ni perempuan. Lelaki tak ada yang join. Hehe. Bulan lepas kelab ini mengadakan program menziarah pesakit-pesakit di Hospital Besar Pulau Pinang. Kami berkerjasam dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat Penag. 

Bila shera masuk ke dslam wad tersebut, hati shera sayu melihat pesakit-pesakit yang terpaksa menghadapi dugaan atau keperitan kesakitan mereka. Shera tabahkan hati untuk bersembang dengan mereka, bertanyakan khabar mereka semua. Alhamdulillah program itu berjalan lancar. 

Sebelum memasuki kawasan Hospital

Selepas kami melawat hospital tersebut. Kami ke Muzium P Ramlee yang terletak di Sg Pinang tak salah shera. Cantik mereka kekalkan suasana rumah di situ. Shera memantau suasana dalam rumah kecil tu. 





Assalammualaikum and stay cool. Byee




Keluarga atau Kekasih?

Assalamualaikum and Smile :)
Shera nak luahkan sikit lah pasal pandangan shera tentang percintaan. Kita tak salah untuk bercinta. Tak siapa pun larang. Cuma kenelah jaga batas pergaulan tu sikit. Jangan melampau sangat sampai boleh terlanjur.Yang shera tak paham sampaikan ada yang sanggup buang keluarga demi memperjuangkan cinta laa kononnya. 

Shera bukan nak cakap yang shera ni baik sangat sampaikn tak pernah bercinta. Shera pernah bercinta tapi sekarang tidak. Shera hanya melihat je perangai orang yang bercinta ini. Mereka lebih banggakan kekasih mereka dari keluarga sendiri. Motif? Sebab nak tunjukkan kasih sayang kau lah? Bukan kekasih kau yang pakai lampin korang masa kecil. Bukan kekasih kau yang beli kan baju-baju baru untuk kau. Bukan kekasih kau yang bagi duit belanja kau setiap hario. So? Kenapa kau perlu banggakan KEKASIH kau?

Renung-renungkan dan fikir positif. Semua yang baik datangnya dari Allah s.w.t. Yang silap dan salah datang dari kita sendiri.
Assalammualaikum and stay cool. Byee

Terima kasih UMI KALSOM BT ARSHAD

Assalamualaikum and Smile :)
Alhamdulillah selesai sudah ujian amali Computer Concept and Skill. Pening jugak lah kepala macam mana nak pasang buka PC. adududuh. Tapi semuanya sudah selesai. Hati pun lega. Kalau tidak. Tak tidur malam lah jawabnya. Hahaha.Walau apapun shera nak ucapkan ribuan terima kasih dekat kawan shera yang sorang ni kerana dia dah bertungkus lumus menghafal komponen-komponen tu. Thanks again UMI. Sayang Umi

SAYA NAK JOIN BLOGLIST BELOG ROSSMERAHJINGGA 2014

Assalamualaikum and Smile :)


Klik SINI untuk join.

Shera lahir pada bulan JUN


SARAWAK BORNEO TRIP : PART 2 - GIVEAWAY

Assalamualaikum and Smile :)
Support GA Siti Yang Menaip 



Klik SINI untuk join.

1st GiveAway By Anamizu

Assalammualaikum and Smile :)
Support GA Anamizu


Klik SINI untuk join

Wednesday, 12 November 2014

Tips-tips belajar yang berkesan.

Assalamualaikum and Smile :) Ketahuilah tips study yang bijak dan yang boleh membantu korang.

Shera nak kongsi sikit tips nak study. Tips-tips belajar yang patut diikuti :
  • Buat nota ringkas dari bab yang kamu belajar. Lebih senang buat nota ringkas diatas kertas kecil yang senang untuk kamu bawak kemana saja. 
  • Belajar bab yang belum cikgu kamu ajarkan. Ini akan membantu kamu agar lebih memahami bab yang bakal kamu pelajari.
  • Buat jadual belajar, sesetangah orang menggunakan jadual belajar untuk belajar.Tetapi bagi shera, shera belajar mengikut kehendak. Shera akan belajar sesuatu tajuk seandainya shera ingin lebih mendalami apa yang cikgu di kelas. Itu lebih mudah. Senang cerita, shera lebih tekankan subjek yang shera suka.
  • Seandainya ada beberapa tajuk yang anda tidak faham, digalakkan bertanya kepada cikgu kamu.Sesetengah cikgu akan lebih mengajar kita dengan mendalami sehingga kita faham apabila kita berjumpa cikgu itu secara personal.
  • Jika ingin belajar, digalakkan jangan belajar sebelum tidur kerana sewaktu itu kita akan berasa mengantuk dan apa yang dipelajari tidak masuk ke kepala.Digalakkan belajar sesudah bangun dari tidur.
  • Peruntukkan waktu yang seharusnya digunakan untuk belajar ialah 3 jam sehari. Jangan lebih dari 3 jam kerana otak kita hanya mampu mengingat 10% saja apa yang dibaca.
  • Makan lah kismis atau kurma, ini bukan sesungguhnya mujarab tetapi serba sedikit akan membantu kita untuk menguatkan daya ingatan kita semas belajar.
  • Jangan terlalu banyak makan makanan yang masin kerana ianya akan mengurangkan daya ingatan kita



Assalammualaikum and stay cool. Byee :)

Tuesday, 11 November 2014

Permulaan

Assalamualaikum and Smile :)

Malam ni shera just nak story sikit je sebab dah malam kan. Shera baru je buat blog ni. Shera buat blog ni just suka-suka je. Takde niat nak cari femes, glamour and macam-macam.Hanya ingin mencari kawan baru yang boleh berkongsi ilmu dengan shera.Itu saja. Shera tak pakar dalam dunia blog ni. Shera baru je nak berjinak-jinak ye.
baru selesai jawab tutorial management :)

lepas kelas terus pegi mandi sungai pinang. 
Sesiapa nak follow atau saje nak lawat tu, dipersilakan lah. Shera tak kesah. Kalau nak bagi idea yang bernas pon okay gak. Shera tak kesah jugak.

Kita hidup harus sentiasa berkongsi ilmu dan mencari ilmu. Assalammualaikum and stay cool. Byeee

Sunday, 9 November 2014

Missing

Assalamualaikum and Smile :)

Malam ni shera nak luahkan sikit je pasal rindu shera ni. Shera rindu family shera so muchhhh. Damn. I really miss them. But, lagi sebulan baru shera balik. Cemana tu. Hahaha. So kene redho jelaaaa. Kene tahan rindu ni.Bukan apa. Shera rindu nak gaduh nak bertumbuk dengan adik-adik shera. Disebabkan kami setiap hari bergaduh lah aku rindu dorang sesangat. Memang zaman sekarang zaman teknologi kan, ada whatsapp, wechat dan lain-lain. Tapi lagi elok kalau berjumpa sendiri dengan family kita. Baru syok.
Pwincess

Gengone

Boyfie. Muhd Ishraq Fazli

Balik makan terus snap.

My Mummy. 
My Daddy
Mereka merupakan kekuatan aku untuk berjaya. Masa aku gagal mereka ada bagi semangat kat aku. Hmm. Walau apa-apa pun, kita harus berusaha untuk membanggakan mereka. Amin. 
Assalammualaikum and stay cool. Byee

Kem Pembangunan Wanita

Assalamualaikum and Smile :)

Now, shera nak story serba sedikit pasal kem yang shera baru join kat kolej ni. Kem ni dipanggil sebagai KEM PEMBANGUNAN WANITA. Walaupun nama kem ni WANITA, tapi still ada lelaki yang join. Means? Shera tak marah, tapi macam tak ada privasi nak story pasal hal wanita. Kem ni memang dah mencapai objektif yang mereka inginkan. Tapi bagi shera ia masih tidak memuaskan hati shera. Bayangkan penceramah yang datang hampir ke semuanya lelaki. Patutnya kem ni tak bagus letak nama macam tu. Sebab ceramah and aktiviti kem ni tak sesuai untuk KAUM WANITA. Memang tak ada yang cedera, tapi bagi shera ia tak mampu nak buat hati shera rasa syokk dengan kem ni. Okay, itu pandangan shera lah. Pandangan orang lain yang syok habis dengan kem ni shera tak tahu. This is just my opinion.Tapi disebalik keburukan kem ni, ada jugak kebaikannya. Shera dapat new friend, new info from the motivater.And setiap yang berlaku ada hikmah and keburukannya. Disamping tu, kem ni dapat isi masa lapang shera daripada buat benda yang tak berfaedah. Kan? 
Ana Asiyah from Thailand

Group QUEK QUEK

Jadikan apa yang berlaku sebagai iktibar dan cuba baiki ia supaya lebih baik. Assalammualaikum and stay cool. Byeee


New Place

Assalamualaikum :) Salam Sejahtera :) Selamat Pagi, Tengahari , Petang , Malam :)

Nama saya Nurul Shahira bt Baharum. Nampak macam terlalu formal. Just call me shera. Okay, today saya nak story sikit pasal kehidupan baru saya di tempat baru. Tempat baru yang shera maksudkan ialah KOLEJ TEKNOLOGI PULAU atau dikenali dengan ISLAND COLLEGE of TECHNOLOGY di BALIK PULAU, PENANG. Shera jejak kaki kat kolej ni pada 25 OGOS 2014. Shera masuk lambat sebab dapat surat tawaran lambat, so lambat lah. Lepas shera daftar masuk, shera check in hostel. Orang yang pertama shera kenal adalah AMYRA BT ABDULLAH. Macam ni story dia, shera masuk bilik tu, ingatkan takde orang, tetiba ada orang masuk bilik tu "eh, hai" "hai" "ambil course ape?" saya amek course management" "eh, samalah kita" "yeke? okay okay" " Nama apa?" " Nama saya amyra" " Okay, saya shera. nanti saya datang balik. okay." Okay, macam tulah pertemuan first kami. 
Dekat bukit baru penang
Masa buat assignment
Okay, tadi tu story pasal roommate shera yang pertama. Now shera nak story pasal roommate yang kedua. Kami bertiga dipertemukan sama-sama pada 25 OGOS. Kebetulan sangat.Yang ni nama dia MALISSA BT MUHAMMAD. Dia yang paling awal daftar masuk, tapi dia pindah bilik. Sebab dia tak nak katil atas, so dia masuk bilik kami. Nama bilik kami bilik DAHLIA. 
Nak ke kelas

Buat assignment management
Haaaa. Itulah dia. Kalau nak diikutkan, kami dah hampir 3 bulan kenal each other. Banyak jugak lah pengalaman pahit manis kami kat sini. Syok dapat kenal dorang. Shera jenis panas baran, dorang je yang boleh tahan dengan perangai shera yang extremely teruk ni. SO, wish luck. Shera harap shera akan dapat hidup disini. 
Assalammualaikum and stay cool. Byeee