Followers

Sunday, 9 November 2014

Missing

Assalamualaikum and Smile :)

Malam ni shera nak luahkan sikit je pasal rindu shera ni. Shera rindu family shera so muchhhh. Damn. I really miss them. But, lagi sebulan baru shera balik. Cemana tu. Hahaha. So kene redho jelaaaa. Kene tahan rindu ni.Bukan apa. Shera rindu nak gaduh nak bertumbuk dengan adik-adik shera. Disebabkan kami setiap hari bergaduh lah aku rindu dorang sesangat. Memang zaman sekarang zaman teknologi kan, ada whatsapp, wechat dan lain-lain. Tapi lagi elok kalau berjumpa sendiri dengan family kita. Baru syok.
Pwincess

Gengone

Boyfie. Muhd Ishraq Fazli

Balik makan terus snap.

My Mummy. 
My Daddy
Mereka merupakan kekuatan aku untuk berjaya. Masa aku gagal mereka ada bagi semangat kat aku. Hmm. Walau apa-apa pun, kita harus berusaha untuk membanggakan mereka. Amin. 
Assalammualaikum and stay cool. Byee

Kem Pembangunan Wanita

Assalamualaikum and Smile :)

Now, shera nak story serba sedikit pasal kem yang shera baru join kat kolej ni. Kem ni dipanggil sebagai KEM PEMBANGUNAN WANITA. Walaupun nama kem ni WANITA, tapi still ada lelaki yang join. Means? Shera tak marah, tapi macam tak ada privasi nak story pasal hal wanita. Kem ni memang dah mencapai objektif yang mereka inginkan. Tapi bagi shera ia masih tidak memuaskan hati shera. Bayangkan penceramah yang datang hampir ke semuanya lelaki. Patutnya kem ni tak bagus letak nama macam tu. Sebab ceramah and aktiviti kem ni tak sesuai untuk KAUM WANITA. Memang tak ada yang cedera, tapi bagi shera ia tak mampu nak buat hati shera rasa syokk dengan kem ni. Okay, itu pandangan shera lah. Pandangan orang lain yang syok habis dengan kem ni shera tak tahu. This is just my opinion.Tapi disebalik keburukan kem ni, ada jugak kebaikannya. Shera dapat new friend, new info from the motivater.And setiap yang berlaku ada hikmah and keburukannya. Disamping tu, kem ni dapat isi masa lapang shera daripada buat benda yang tak berfaedah. Kan? 
Ana Asiyah from Thailand

Group QUEK QUEK

Jadikan apa yang berlaku sebagai iktibar dan cuba baiki ia supaya lebih baik. Assalammualaikum and stay cool. Byeee


New Place

Assalamualaikum :) Salam Sejahtera :) Selamat Pagi, Tengahari , Petang , Malam :)

Nama saya Nurul Shahira bt Baharum. Nampak macam terlalu formal. Just call me shera. Okay, today saya nak story sikit pasal kehidupan baru saya di tempat baru. Tempat baru yang shera maksudkan ialah KOLEJ TEKNOLOGI PULAU atau dikenali dengan ISLAND COLLEGE of TECHNOLOGY di BALIK PULAU, PENANG. Shera jejak kaki kat kolej ni pada 25 OGOS 2014. Shera masuk lambat sebab dapat surat tawaran lambat, so lambat lah. Lepas shera daftar masuk, shera check in hostel. Orang yang pertama shera kenal adalah AMYRA BT ABDULLAH. Macam ni story dia, shera masuk bilik tu, ingatkan takde orang, tetiba ada orang masuk bilik tu "eh, hai" "hai" "ambil course ape?" saya amek course management" "eh, samalah kita" "yeke? okay okay" " Nama apa?" " Nama saya amyra" " Okay, saya shera. nanti saya datang balik. okay." Okay, macam tulah pertemuan first kami. 
Dekat bukit baru penang
Masa buat assignment
Okay, tadi tu story pasal roommate shera yang pertama. Now shera nak story pasal roommate yang kedua. Kami bertiga dipertemukan sama-sama pada 25 OGOS. Kebetulan sangat.Yang ni nama dia MALISSA BT MUHAMMAD. Dia yang paling awal daftar masuk, tapi dia pindah bilik. Sebab dia tak nak katil atas, so dia masuk bilik kami. Nama bilik kami bilik DAHLIA. 
Nak ke kelas

Buat assignment management
Haaaa. Itulah dia. Kalau nak diikutkan, kami dah hampir 3 bulan kenal each other. Banyak jugak lah pengalaman pahit manis kami kat sini. Syok dapat kenal dorang. Shera jenis panas baran, dorang je yang boleh tahan dengan perangai shera yang extremely teruk ni. SO, wish luck. Shera harap shera akan dapat hidup disini. 
Assalammualaikum and stay cool. Byeee