Followers

Thursday, 13 November 2014

Segmen : Blogwalking by Syahirah Valiant #1

Assalamualaikum and Smile :)
Support segmen baru ira ni. Sokong dia.


Klik SINI untuk join segmen.
Join laaaa. Tak menyesal korang semua join. 


Birthday Giveaway Embun Beauty House By Tengkubutang

Assalamualaikum and Smile :)


Ayuh lahh join GA Tengku Butang ni. 
Kalau nak join klik SINI 

Hadiah menarik menanti anda ! Tunggu apa lagi .

Kelab Usrah di Island College of Technology

Assalamualaikum and Smile :)
Shera nak story pasal kelab yang baru shera join kat kolej shera ni. Nama kelab ni kelab usrah. Kelab ni berunsurkan islamik laa. Hampir kesemua ahli kelab ni perempuan. Lelaki tak ada yang join. Hehe. Bulan lepas kelab ini mengadakan program menziarah pesakit-pesakit di Hospital Besar Pulau Pinang. Kami berkerjasam dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat Penag. 

Bila shera masuk ke dslam wad tersebut, hati shera sayu melihat pesakit-pesakit yang terpaksa menghadapi dugaan atau keperitan kesakitan mereka. Shera tabahkan hati untuk bersembang dengan mereka, bertanyakan khabar mereka semua. Alhamdulillah program itu berjalan lancar. 

Sebelum memasuki kawasan Hospital

Selepas kami melawat hospital tersebut. Kami ke Muzium P Ramlee yang terletak di Sg Pinang tak salah shera. Cantik mereka kekalkan suasana rumah di situ. Shera memantau suasana dalam rumah kecil tu. 





Assalammualaikum and stay cool. Byee




Keluarga atau Kekasih?

Assalamualaikum and Smile :)
Shera nak luahkan sikit lah pasal pandangan shera tentang percintaan. Kita tak salah untuk bercinta. Tak siapa pun larang. Cuma kenelah jaga batas pergaulan tu sikit. Jangan melampau sangat sampai boleh terlanjur.Yang shera tak paham sampaikan ada yang sanggup buang keluarga demi memperjuangkan cinta laa kononnya. 

Shera bukan nak cakap yang shera ni baik sangat sampaikn tak pernah bercinta. Shera pernah bercinta tapi sekarang tidak. Shera hanya melihat je perangai orang yang bercinta ini. Mereka lebih banggakan kekasih mereka dari keluarga sendiri. Motif? Sebab nak tunjukkan kasih sayang kau lah? Bukan kekasih kau yang pakai lampin korang masa kecil. Bukan kekasih kau yang beli kan baju-baju baru untuk kau. Bukan kekasih kau yang bagi duit belanja kau setiap hario. So? Kenapa kau perlu banggakan KEKASIH kau?

Renung-renungkan dan fikir positif. Semua yang baik datangnya dari Allah s.w.t. Yang silap dan salah datang dari kita sendiri.
Assalammualaikum and stay cool. Byee

Terima kasih UMI KALSOM BT ARSHAD

Assalamualaikum and Smile :)
Alhamdulillah selesai sudah ujian amali Computer Concept and Skill. Pening jugak lah kepala macam mana nak pasang buka PC. adududuh. Tapi semuanya sudah selesai. Hati pun lega. Kalau tidak. Tak tidur malam lah jawabnya. Hahaha.Walau apapun shera nak ucapkan ribuan terima kasih dekat kawan shera yang sorang ni kerana dia dah bertungkus lumus menghafal komponen-komponen tu. Thanks again UMI. Sayang Umi

SAYA NAK JOIN BLOGLIST BELOG ROSSMERAHJINGGA 2014

Assalamualaikum and Smile :)


Klik SINI untuk join.

Shera lahir pada bulan JUN


SARAWAK BORNEO TRIP : PART 2 - GIVEAWAY

Assalamualaikum and Smile :)
Support GA Siti Yang Menaip 



Klik SINI untuk join.

1st GiveAway By Anamizu

Assalammualaikum and Smile :)
Support GA Anamizu


Klik SINI untuk join